Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Norrbottens län, ett urval av nattens polisverksamhet mellan klockan 00.00-07.00.

Boden Södra, Haparanda, Piteå, Luleå, Norrbottens län

00.27 Rattfylleri, Boden, Södra Bredåker
En polispatrull stoppade och kontrollerade en fyrhjuling. Föraren, en man i 25-årsåldern, blåste positivt i sållningsinstrumentet. Han medfördes därför till polisstationen för kroppsbesiktning (provtagning) och förhör. En anmälan om rattfylleri har upprättats.

01.24 Stöld annan, Haparanda, centrum
Samtal om från en person som legat och sovit i en lastbil när rutan krossades. En polispatrull skickades till platsen och håller förhör samt upprättar en anmälan om skadegörelse.

02.28 Narkotikabrott, Piteå, centrum
En ordningsvakt anträffade misstänkt narkotika vid ett omhändertagande av en man i 30-årsåldern. Polis kallas till platsen och håller förhör samt medför mannen för kroppsbesiktning (provtagning). En anmälan om ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav har upprättats.

04.26 Stöld annan, Luleå
Samtal från en person som blivit bestulen på kontanter ombord på sin båt. Inringaren ska ha legat och sovit, men vaknat av att någon annan befann sig ombord på båten. Med bistånd från Kustbevakningen så anträffade polisen senare en annan båt i vilken tre män färdades. De identifierades och kan ekomma att misstänktas för stöld alternativt grov stöld.

Under natten har flera personer i länet, främst i Luleå, ringt in till polisens ledningscentral med anledning av fordon i vilka det spelats väldigt hög musik. Vid ett tillfälle fick en polispatrull kontakt med utpekade bilister och uppmanade dem att inte störa omgivningen mer.

Mest läst av andra