Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Luleå, Överkalix, Räktfors, Sandviksvägen, Gällivare, Piteå, Jävre, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En mopedist i Luleå misstänks för olovlig körning.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:33 Brand, Överkalix
Larm inkommer om brand i fordon på E10 i höjd med Räktfors. Enligt initiala uppgifter ska det ha brunnit i hjullagret på en timmerbil. Under någon timma var det totalstopp i trafiken på E10 och polis dirigerade trafik. Vid 01:30-tiden var vägen öppen för trafik igen.

23:54 Trafikkontroll, Luleå
Polisen har haft en hastighetskontroll på Sandviksvägen. Patrullen utfärdade två böter för hastighetsöverträdelse.

00:22 Ofredande, Gällivare
Polis beordras till ett hotell i Gällivare där personal blivit hotad av en man. Mannen omhändertas med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer. Patrullen håller förhör och upprättar anmälan om ofredande.

01:23 Stöld/inbrott, Piteå
Polis beordras till en livsmedelsbutik i Jävre som haft inbrott. Inbrottet har skett via entrédörren och tobak saknas. Ett vittne såg två personer lämna platsen i en bil. Polis har dokumenterat på platsen och upprättar anmälan om stöld genom inbrott.

Fem viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckorna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra