Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet, 00-07.

Boden, Luleå, Hertsön, Gällivare, Fjällnäs, Haparanda, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Sju personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har bötfällts för offentlig urinering i Boden centrum.

Här följer ett urval av nattens händelser:

03:40 Brand, Luleå
SOS får samtal om brand i fordon på Hertsön. Enligt initiala uppgifter ska branden därefter ha tagit sig i en carport och sedan spridit sig till ett radhus. Ett 20-tal boende i den aktuella radhuslänga evakuerades. Fler radhus ska ha skadats i samband med branden. Polis har hållit förhör och kommer att upprätta en anmälan om brand, utan misstanke om brott.

03:47 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har under natten haft två nykterhetskontroller; på E45 i Fjällnäs och på E10 i Gällivare. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra, utan anmärkning.

04:11 Misshandel, Haparanda
Polisen får samtal om en man som misshandlats i Haparanda. Enligt mannen blev han misshandlad utomhus av en annan man tidigare under natten. Mannen åkte till sjukhus för kontroll. Han har inte kunnat höras på grund av berusning. Patrullen upprättar anmälan.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra

Mord/dråp Mord, Örebro

Örebro, Örebro län

En person har under söndagsmorgonen hittats död i Örebro. Omständigheterna kring dödsfallet gör att...