Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kiruna, Piteå, Luleåvägen, Gällivare, Bergviken, Överkalix Kommun, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:28 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Föraren får en ordningsbot då han inte använder bilbälte.

00:07 Misshandel, Piteå
Polisen beordras till en bostad i centrala Piteå med anledning av ett bråk. En man i 30-årsåldern misstänks ha misshandlat en några år äldre man. Polisen håller förhör samt upprättar en anmälan om misshandel.

00:18 Rattfylleri, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Luleåvägen i Gällivare då bilen har körförbud. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Mannen har 0,17 milligram alkohol per liter utandningsluft. En anmälan om rattfylleri upprättas, mannens körkort samt bilnycklar omhändertas.

00:32 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Bergviken, Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning då mannen har kört bil trots att hans körkort är återkallat. Bilen tas i beslag.

00:52 Misshandel, Överkalix
Polisen beordras till en bostad i Överkalix kommun med anledning av en misshandel. En man i 40-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en relation till. Kvinnan förs till sjukvård med ambulans. Mannen grips och anhålls senare misstänkt för misshandel och olaga hot.

01:49 Rattfylleri, Kiruna
Polisen kontrollerar en snöskoter strax utanför Kiruna. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Föraren blåste 0,66 milligram alkohol per liter utandningsluft och misstänks därmed för grovt rattfylleri. Förarbeviset omhändertogs.

02:20 Drograttfylleri, Luleå
Polisen kontaktas gällande en personbil som har kört in i mitträcket på riksväg 97 utanför Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Övrigt: Tre viltolyckor har inträffat mellan klockan 22.00 och 07.00, det finns inga uppgifter om att några personskador har uppstått.

Mest läst av andra