Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Arvidsjaur, Bredåker, Luleå, Högalid, Kiruna, Norrbottens län

Kl 00:00-07:00, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fem personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:05 Motorfordon, stöld, Arvidsjaur
En personbil stals i från en adress i Arvidsjaur. Den hittades senare av en bekant till ägaren, som fick tillbaka den. En anmälan gällande tillgrepp av motorfordon upprättas.

00:13 Olaga hot, Luleå
Polis beordrades till en restaurang i Innerstaden med anledning av att en person, en man i 25-årsåldern, betedde sig hotfullt mot andra och han hade även slagit en person. Mannen omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande olaga hot och misshandel upprättas.

01:41 Rattfylleri, Boden
En patrull stoppar och kontrollerar en personbil på riksväg 97 i höjd med Bredåker. Då misstanke om att föraren var påverkad av alkohol togs föraren med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

01:59 Misshandel, Luleå
En patrull beordras till en adress i Luleå med anledning av bråk. Två personer, två män som känner varandra, är inblandade. Patrullen håller förhör samt upprättar anmälan samt motanmälan gällande misshandel.

03:14 Rattfylleri, Kiruna
En patrull stoppade och kontrollerade en personbil i Högalid, Kiruna. Då misstanke uppstod om att föraren, en man i 50-årsåldern, var påverkad av alkohol togs han med för provtagning. Mannen omhändertogs också med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) då han inte kunde ta hand om sig själv eller annars utgjorde en fara för sig själv eller för någon annan. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

03:17 Misshandel, Luleå
Polis beordrades till en krog i Luleå med anledning av bråk. En person, en man i 30-årsåldern, misstänks för att ha misshandlat en annan person. Den misstänkte omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande misshandel upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Mest läst av andra