Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00.00-07.00.

Piteå, Malmberget, Gällivare, Kalix Kommun, Luleå, Norrbottens län

Fem personer har omhändertagits för fylleri, en av dem misstänks även för ringa narkotikabrott. Ytterligare en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:25 Ofredande, Piteå
Polisen kontaktas gällande ett bråk utomhus i centrala Piteå. En man uppges att han har blivit upptryckt mot en vägg av en annan man. Patrullen åker dit och pratar med målsäganden, en anmälan om ofredande upprättas.

01:40 Bedrägligt beteende, Luleå
Polisen kontaktas gällande en taxichaufför som inte ska ha fått betalt av tre personer som han har kört. De misstänkta har lämnat platsen när polisen kommer dit. En anmälan upprättas gällande bedrägligt beteende.

01:53 Inbrott, Malmberget
Polisen kontaktas gällande att ett inbrottslarm gått på en bensinmack i Malmberget, Gällivare. En ruta är krossad på fastigheten och varor har tillgripits, det är dock oklart vad ännu. Polisen genomsöker lokalen och omgivningen men utan att påträffa den misstänkte gärningspersonen/personerna. En brottsplatsundersökning ska genomföras.

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat under natten, en i Kalix kommun samt en i Luleå. Det finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Brand Larm om brand i ladugård.

Mjölby, Östergötlands län

17.32 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en ladugård/djurstall...