Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Luleå, Boden, Sävast, Kiruna, Örnäset, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:09 Misshandel, Luleå: Polis beordras till Innerstaden med anledning av ett bråk. En yngre man har blivit slagen av en annan. Båda är under 18 år. En ev dem grips misstänkt för grov misshandel och övergrepp i rättssak. Han släpps efter förhör och överlämnas till vårdnadshavare.

01:11 Skadegörelse, Boden: Polisen får samtal om att två yngre personer setts elda i en brevlåda i Sävast och sedan sprungit iväg. Ett vittne har släckt elden. Polispatrull beordras till platsen. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

01:12 Rattfylleri, Kiruna: Polispatrull stoppar och kontrollerar en lastbil i centrum. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks vara berusad och blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

02:20 Försök till stöld, Boden: Polispatrull beordras till en kommunal anläggning med anledning av ett misstänkt inbrott. Okänd gärningsperson har krossat ett fönster. Detta har utlöst ett larm. Det finns inga uppgifter om att något ska ha stulits. En anmälan gällande försök till stöld upprättas.

03:22 Rattfylleri, Luleå: Polispatrull beordras till Örnäset med anledning av misstänkt rattfylleri. Föraren av en personbil, en man i 20-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Bilnycklarna omhändertas och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:50 Trafikbrott, Kiruna: Polisen får kännedom om att en minderårig person kört bil. Polisen söker upp personen och håller förhör Även en av personens vårdnadshavare förhörs. En anmälan gällande olovlig körning samt tillåtande av olovlig körning upprättas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra