Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Tjautjas, Gällivare, Norrbottens län

22:18 Räddningsinsats, Tjautjas Gällivare

Efter att det inkom larm om att två personer var försvunna och det fanns misstanke om att de gått igenom isen med skoter påbörjades en större räddningsinsats i Tjautjas. Till platsen kallades polis, ambulans räddningstjänst, fjällräddare och helikopter för att påbörja sökandet och räddningsinsats. Efter att resurserna letat i cirka en timme påträffades personerna i skogen gåendes mot Tjautjas. Försvårande omständighet var att de kört igenom isen med skotern på grunt vatten men tagit sig upp på land. Vaken hittades under räddningsinsatsen och därför befarades även drunkningstillbud. Bägge männen är vid god vigör och tillsammans med anhöriga.

05:13 Brand i restaurangbyggnad, centrala Boden

Patruller larmades till en brand på en restaurang i Boden. Branden misstänks initialt vara anlagd och själva branden var koncentrerad till utsidan av fastigheten. En person har gripits misstänkt för motrdbrand efter en stunds sökande i närområdet. En patrull åkte till fastigheten för brottsplatsundersökning och förhör. Utredningsarbete pågår.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra