Karta som med röd fyrkant ramar in Piteå, Gällivare, Skurholmen, Kalix, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Piteå, Gällivare, Skurholmen, Kalix, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:34 Misshandel, Piteå
Polis kallas till en adress i Piteå med anledning av en misshandel. En person, en man i 30-årsåldern, grips misstänkt för försök till grov misshandel då han försökt misshandla en annan man med ett tillhygge. Den misstänkte mannen anhålls senare av åklagare.

22:37 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. En anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotikabrott.

23:18 Narkotikabrott, Luleå
Polis kallas till ett skogsparti på Skurholmen med anledning av att en narkotikapåverkad man ska finnas där. I samband med att han ska omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) gör han motstånd och hotar polisen. Anmälan upprättas gällande hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott.

23:51 Skadegörelse, Kalix
Polis kallas till en adress i Kalix med anledning av att en bil brinner där. Orsaken till branden är okänd. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

00:14 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Hon tas med för provtagning och förhör. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

03:58 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning och förhör. En anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri och ringa narkotika eget bruk.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Mest läst av andra