Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Kiruna, Norrbottens län

21:51 Drograttfylleri och narkotikabrott, centrala Kiruna

Efter en trafikkontroll är en kvinna i 20 års åldern misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Kvinnan som var förare av bilen fördes till till sjukhuset i Kiruna för provtagning. Även en man i 25 års åldern som var passagerare togs med för provtagning då han upplevdes narkotikapåverkad. Efter provtagning och förhör frigavs de bägge, kvinnans körkort omhändertogs av patrullen.

00:51 Drograttfylleri och grov olovlig körning, Sävast Boden

Efter ett trafikstopp i Sävast utanför Boden är en man i 45- 50 års åldern misstänkt för drograttfylleri samt grov olovlig körning. Mannen fördes till sjukhuset i Sunderbyn för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs mannen. Bilen togs i beslag för att förhindra fortsatt brottslighet och upprepade förseelser.

02:13 Grov misshandel och grovt olaga hot. Kronanområdet Luleå

Patruller skickades till Kronanområdet i Luleå då det inkom samtal om lägenhetsbråk. Då patrullerna kom till platsen möttes de av en aggressiv man som hade ett tillhygge på sig. Mannen var så pass aggressiv att han sprayades med pepparspray och belades med handfängsel. Mannen som är i 25 års åldern är misstänkt för tre grova misshandlar där gärningsmannen använt tillhygge, samt fyra grova olaga hot där gärningsmannen hotat med samma tillhygge. Mannen greps och är förd till polisstationen för vidare utredningsarbete. Ingen person på platsen var i behov av ambulans. 

02:20 Narkotikabrott, centrala Kalix

När patrull i Kalix kontrollerade två män 18 och 20 år gamla uppstod misstanke om att de bägge var påverkade av narkotika. De bägge som var lite stökiga vid ingripandet fördes till polisstationen för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs männen, anmälan narkotikabrott eget bruk upprättades mot dem.

Mest läst av andra