Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Gällivare, Piteå, Luleå, Haparanda, Kalix, Morjärv, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:20 Skadegörelse m.m., Gällivare: Polispatrull beordras till en adress där det är bråkigt i en trappuppgång i samband med en fest. Två anmälningar gällande misshandel upprättas.

En man misstänks även för ringa narkotikabrott och skadegörelse. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer

01:11 Skadegörelse, Gällivare: Polispatrull beordras till centrum med anledning av att skyltfönster har krossats. Patrullen håller förhör med vittnen och upprättar en anmälan.

02:03 Rattfylleri, Piteå: En förare på Klubbgärdet blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas och bilen tas i beslag.

02:13 Trafikolycka, Luleå: Se mer via länk till tidigare notis nedan.

03:00 Trafikolycka, Haparanda: Polisen kontaktas angående att en bil brinner i ett dike. Inga personer finns i närheten. En anmälan gällande trafikolycka upprättas.

06:11 Trafikolycka, Kalix: Polispatrull beordras till Morjärv där en personbil åkt av vägen. Föraren förs med ambulans till sjukvård. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

Uppdatering 11:44:

06:17 Misshandel, Kiruna: Polispatrull beordras till en adress där en man uppges ha misshandlat och hotat en kvinna som han är bekant med.

När patrullen kommer till adressen är det lugnt. Mannen grips och anhålls senare av åklagare.

En anmälan gällande misshandel och olaga hot upprättas.

Det finns inga uppgifter om att kvinnan behövt uppsöka sjukvård.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra