Karta som med röd fyrkant ramar in Överkalix Kommun, Luleå, Råneå, Boden, Kusån, Torpgärdan, Moskosel, Arvidsjaur, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Överkalix Kommun, Luleå, Råneå, Boden, Kusån, Torpgärdan, Moskosel, Arvidsjaur, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:22 Misshandel, Överkalix
Polis beordras till en adress i Överkalix kommun med anledning av bråk. En man och en kvinna är inblandade. De är bekanta. Polis håller förhör och tar upp anmälningar. Mannen misstänks för ringa misshandel och kvinnan för misshandel och olaga hot.

00:36 Stöld, Luleå
Polis ska stoppa och kontrollera en personbil i Luleå. Ett förföljande sker och bilen hittas, men inga personer befinner sig i den. I anslutning till detta kontrolleras en person, en man i 30-årsåldern. Han misstänks för stöld av bensin från en bensinstation i Råneå som skett tidigare under kvällen. Förhör hålls och anmälan upprättas. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

01:27 Trafikbrott, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på E4 i höjd med Södra Gäddvik. Föraren, en man i 20-årsåldern, saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning. Förhör hålls och anmälan upprättas.

04:06 Trafikkontroll, Boden
Samtliga kontrollerade vid kontrollen i centrala Boden passerade utan anmärkningar.

04:22 Trafikkontroll, Boden
Inga anmärkningar noterades vid kontrollen på Moråsen.

06:08 Trafikkontroll, Boden
Vid kontrollen på riksväg 97 vid Kusån utfärdas två ordningsböter och ett körkort omhändertas.

06:32 Trafikkontroll, Boden
En ordningsbot utfärdas på riksväg 97 i höjd med Torpgärdan med anledning av att bilbälte inte användes under färd.

En viltolycka i Moskosel, Arvidsjaur kommun, anmäldes till polisen strax före klockan sju på morgonen. En personbil och en ren var inblandad i olyckan. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är dock oklart hur det gick för renen och berörd sameby kontaktas.

Mest läst av andra