Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Töre, Skurholmen, Kiruna, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:00 Brand, Kalix
Polis kallas till Töre med anledning av larm om brand i byggnad. Det är en brand i en bostad och två personer förs till sjukvård för kontroll. Polis upprättar anmälan gällande brand utan misstanke om brott.

01:52 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Skurholmen. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han saknar dessutom körkort. Mannen tas med för provtagning och bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott. En anmälan gällande misstänkt drograttfylleri och grov olovlig körning ska upprättas.

05:51 Trafikbrott, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Föraren saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning och anmälan gällande det ska upprättas. En ordningsbot (böter) utfärdas också till föraren för störande körning.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra