Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Altunavägen, Älvsbyn, Persön, Luleå, Örnäset, Töre, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Gällivare, Altunavägen, Älvsbyn, Persön, Luleå, Örnäset, Töre, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:24 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad och han tas med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan upprättas gällande misstänkt rattfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

22:43 Trafikolycka, Älvsbyn
Två a-traktorer är inblandade i en olycka i korsningen Altunavägen/Stryckselegatan i Älvsbyn. Ambulans kontrollerar de inblandade på plats. Polis håller förhör och en anmälan ska upprättas.

00:01 Viltolycka, Luleå
En viltolycka inträffar på väg 596 på Persön. En personbil och en älg är inblandade i olyckan. Det är oklart skadeläge. Älgen dog och eftersöksjägare tar hand om kadavret.

01:06 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en adress i Luleå med anledning av bråk. En man i 25-årsåldern omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han misstänks för olaga hot, misshandel samt ringa narkotikabrott, innehav. Anmälan ska upprättas.

01:40 Skadegörelse, Luleå
Polis kallas till en adress på Örnäset i Luleå med anledning av skadegörelse i en fastighet. En lägenhet har blivit utsatt. Ingen misstänkt anträffas. En anmälan upprättas gällande försök till stöld genom inbrott samt skadegörelse.

03:40 Skadegörelse, Kalix
Polis beordras till en adress i Töre med anledning av skadegörelse av en bil. Ingen misstänkt anträffas. Polis dokumenterar på plats, håller förhör och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra