Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Kalix, Piteå Kommun, Gällivare, Södra Sunderbyn, Marieberg, Arvidsjaur, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens ärenden: 

00:07 Olovlig körning, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en bil i centrum. Föraren saknar behörighet att köra. En anmälan om grov olovlig körning upprättas. Bilen tas i beslag enligt TBL7§ (trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet.

02:25 Olovlig körning, Älvsbyn
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en kvinna, saknar körkort. Anmälan om olovlig körning upprättas.

02:59 Misshandel, Piteå
Polisen beordras till en adress i Piteå kommun med anledning av ett bråk. Två kvinnor ska ha varit inblandade i bråket enligt initiala uppgifter. Anmälan samt motanmälan gällande misshandel ska upprättas. 

03:27 Trafikolycka, Gällivare 
Polisen kontaktas gällande en cyklist som ska ha varit med om en kollision med en bil. Det är oklart om cyklisten behövde uppsöka sjukvård. Polisen har hållit förhör. Olyckan ska utredas.

03:29 Trafikolycka, Luleå
Polisen larmas om en singelolycka på riksväg 97 Södra Sunderbyn. En personbil ska ha kört i diket. Föraren fördes med ambulans till sjukvård, skadeläget är oklart. Polisen ska utreda olycksorsaken.

04:55 Olovlig körning, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Marieberg. Föraren, en man, saknar körkort. Anmälan om olovlig körning upprättas. 

Övrigt:

Bilträff, Arvidsjaur: Under lördagskvällen och natten har polisen varit på plats vid en spontan bilträff i Arvidsjaur. Bedömningen är ett att hundratal fordon hade samlats. Kommunen hade beslutat att spärra av stora delar av centrala Arvidsjaur varför deltagarna samlades på en idrottsplats.

Polisen omhändertog under kvällen och natten två personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två personer avvisades också från platsen. Polisen beskriver natten som lugn och stämningen som trevlig. Man har haft ett gott samarbete med socialtjänstens fältarbetare som också var på plats. 

Polisen upplevde att många var noggranna med att hålla avstånd och umgås i mindre grupperingar med anledning av pandemin. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra

Bråk Större bråk, Norrby.

Borås, Västra Götalands län

Polispatruller skickas till Norrby, efter samtal om bråk med flera inblandade. Enligt uppgift ska nå...