Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Pajala, Roknäs, Piteå, Boden, Kiruna, Norrbottens län

Under sen kväll och natt har fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för våldsamt motstånd. 

22:50 Rattfylleri, Pajala
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Pajala. Den misstänkte föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Han misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning då han upprepat ska ha kört bil utan körkort.

23:00 Brand, Piteå
Polisen larmas om en brand i ett hus i Roknäs, Piteå. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har varit på plats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med branden. 

23:23 Drograttfylleri, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Boden. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han medtas för provtagning och förhör. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

03:47 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en plats i Kiruna centrum med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit misshandlad utomhus av flera gärningspersoner. Han ska inte ha uppsökt sjukvård, enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget.

Polisen håller förhör, ärendet rubriceras i nuläget grov misshandel. Ingen person är frihetsberövad i ärendet. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra