Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå Kommun, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Luleå Kommun, Norrbottens län

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har hanterat flera ärenden kopplat till fester på olika platser, berusningsgraden har i många fall varit hög och många unga samt minderåriga har befunnit sig på platserna. Tre personer har under natten omhändertagits för fylleri.

Nedan följer ett urval av nattens händelser.

03:23 Rattfylleri, Luleå
I samband med att en patrull stoppar och kontrollerar en personbil på en ort i Luleå kommun så blåser föraren, en man, positivt i patrullens sållningsinstrument. En anmälan om rattfylleri har upprättats.

03:25 Skadegörelse, Luleå
Polis kallas till ett hotell där två män förstör saker på ett rum. En anmälan om skadegörelse har upprättats och männen avhystes från hotellet.

03:36 Narkotikabrott, Piteå
I samband med kontroll av en person så uppstår misstanke om att denne är påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning och patrullen anträffar även misstänkt narkotika på mannen. En anmälan om ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav har upprättats.

Under kvällen samlades ett stort antal fordon på olika platser i centrala Luleå för en spontancruising, bland annat på parkeringen vid en restaurang och på en bensinstation. Berusningsnivån och ljudnivån var stundtals hög. Polis fanns på plats tillsammans med ordningsvakter. Omkring klockan 02:30 rapporterade patrullerna att de flesta fordonen lämnat.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Mest läst av andra