Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Nuolajärvivägen, Gällivare, Sävast, Boden, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Kiruna, Nuolajärvivägen, Gällivare, Sävast, Boden, Norrbottens län

Sedan midnatt har totalt fem personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens ärenden i Norrbottens län:

00:21 Trafikbrott, Boden
Polisen inleder ett förföljande på en personbil vars förare inte vill stanna. Kort därefter stannar bilisten men föraren lämnar platsen och det finns ingen uppgift om att personen ännu är återfunnen.

00:46 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får en ordningsbot på grund av felaktig beslysning.

00:51 Misshandel, Gällivare
Polisen uppmärksammar och ingriper i ett pågående slagsmål där flertalet personer ska ha varit inblandade. Enligt nuvarande uppgifter ska två personer ha blivit utsatta, det är oklart om de skulle uppsöka sjukvård. Ett antal personer kontrolleras, förhör hålls och anmälan om misshandel upprättas.

01:07 Rattfylleri, Haparanda
Polisen stoppar och kontrollerar en bil i centrum. Föraren, en kvinna, medtas för provtagning. Anmälan gällande rattfylleri alternativt grovt rattfylleri upprättas. 

01:09 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får en ordningsbot på grund av felaktig beslysning.

04:16 Rattfylleri, Kiruna
Polisen kontrollerar en personbil i Kiruna. Föraren, en man, medtas för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Anmälan upprättas gällande rattfylleri alternativt grovt rattfylleri. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Körkort samt bilnycklar omhändertas. 

05:16 Trafikkontroll, Gällivare
Polisen har kontrollerat trafiken på Nuolajärvivägen, Gällivare. Samtliga trafikanter var utan anmärkning. 

05:47 Trafikkontroll, Boden
Polisen har kontrollerat trafiken på riksväg 97 Sävast, Boden. Två ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser. 

Mest läst av andra