Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Kiruna, Norrbottens län

Sedan midnatt har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

00:26 Trafikbrott, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får en ordningsbot då bilen har felaktig belysning. 

00:41 Trafikbrott, Kiruna
Polisen kontrollerar en personbil. Föraren vill inte godta ordningsbot för att ha använt dimljus på bilen på ett felaktigt sätt. Anmälan gällande trafikbrottet upprättas istället. 

00:45 Olaga hot, Piteå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett olaga hot. En kvinna ska ha hotat en man. Anmälan gällande olaga hot upprättas. 

00:50 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av en misshandel. Flera personer ska ha varit inblandade. Förhör hålls. Minst en anmälan gällande misshandel upprättas. 

01:33 Misshandel, Piteå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av ett bråk där flera personer ska ha varit inblandade. En person, en man, förs till sjukvård. Polisen håller förhör. Anmälan samt motanmälan upprättas, de gäller bland annat grov misshandel och försök till grov misshandel. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

05:37 Trafikkontroll, Kiruna
Polisen har haft en trafikkontroll på E10 Kiruna centrum. Två ordningsbot utfärdades för hastighetsöverträdelser varav en förare fick sitt körkort omhändertaget. Föraren hade kört 130 kilometer i timmen på 80-sträckan. 

Mest läst av andra