Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Harads, Kiruna, Piteå, Boden, Kalix, Luleå, Sävast, Norrbottens län

Elva personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:32 Rattfylleri, Boden
Samtal inkommer om en vinglig färd utanför Harads. Polis beordras ut, stoppar och kontrollerar fordonet och dess förare. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av alkohol och medtas för provtagning. Föraren omhändertas därefter med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande rattfylleri ska upprättas.

22:45 Rattfylleri, Kiruna
Samtal inkommer om en förare i Kiruna som verkar vara påverkad. Polis beordras dit och kontrollerar föraren. Föraren misstänks för rattfylleri, förhör hålls och anmälan ska upprättas.

00:16 Misshandel, Piteå
Polis beordras till ett uteställe i centrala Piteå med anledning av bråk. En man i 30-årsåldern misstänks ha slagit tre personer. En anmälan upprättas.

02:07 Misshandel, Gällivare
Polis beordras till centrum där två personer i samband med krogstängning bråkat. En person omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande misshandel ska upprättas.

02:11 Misshandel, Boden
Samtal inkommer om att en berusad man bråkar med en kvinna i centrala Boden. Polis beordras dit och mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). I samband med omhändertagandet gör mannen motstånd och han misstänks för våld mot tjänsteman och försök till misshandel.

02:32 Rattfylleri, Kalix
Polis stoppar och kontrollerar en bilförare i Kalix. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning och förhör. En anmälan ska upprättas gällande misstänkt rattfylleri samt ringa narkotikabrott, eget bruk.

02:40 Rattfylleri, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en bilförare i Kiruna. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. Föraren, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri samt för olovlig körning då han saknar körkort. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

03:33 Misshandel, Luleå
Samtal inkommer om att två män slagits utomhus i centrala Luleå. Polis beordras dit och anträffar en man som uppger att han blivit misshandlad och att mannen som gjort det lämnat platsen. En anmälan tas upp.

08:17 Trafikkontroll, Boden
Vid kontrollen på riksväg 97 vid Sävast utfärdades en ordningsbot (böter) med anledning av hasighetsöverträdelse.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Mest läst av andra