Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Örnäset, Gällivare, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser

Luleå, Örnäset, Gällivare, Norrbottens län

21:26 Luleå Örnäset

Skadegörelse: Vittnen ser 3 personer slå sönder en busskur. Patrull åker till platsen och på väg fram observeras en man som stämmer in på signalementet. Personen omhändertas för lob samt misstänks för brott mot knivlagen.

21:36 Gällivare

Ringa Stöld: Två personer ertappas för snatteri av butikskontrollant. Personerna blir hotfulla och våldsamma och lämnar platsen. Efter utredningsarbete griper polisen två personer i en lägenhet i närheten. Omständigheterna kring stölden gör att brottet rubriceras som rån motvärnsfallet.

22:17 Kiruna

Misshandel: Polisen får andra handsuppgifter om lägenhetsbråk och åker till en bostad och anträffar två personer på adressen men kan inte konstatera något brott. 4 timmar senare inkommer samtal från adressen och när patrullen åker till platsen springer en person från platsen han grips av patrull för misshandel och kvinnofridskränkning.

Både misstänkt och målsägare är i 50 års åldern.

22:25 Kiruna:

Skadegörelse: Flera personer försöker att ta sig in i en fastighet, när patrullen kommer till plasten anträffas 3 personer. Polisen håller förhör och skriver anmälan om skadegörelse och olaga hot.

01:17 Piteå

Rattfylleri: Polispatrull stoppar ett fordon föraren misstänks för rattfylleri. Föraren medtas för provtagning. Föraren en man född 98 saknar dessutom körkort och han misstänks för olovlig körning.

Mest läst av andra