Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Natten i Norrbottens län

Norrbotten, Norrbottens län

22:57 Piteå

Försök till grov mordbrand

Anmälare har observerat hur en person kastar någon form av brandbomb har kastat på en fastighet. Polis och räddningstjänst skickas till platsen. Det brinner inte när patrullerna anländer. De håller förhör med vittnen och tar upp anmälan samt genomför spårsäkring. Ingen är frihetsberövad.

Sedan vill polisen be alla att tänka på att det råder eldningsförbud i Hela Norrbotten, för mer information se länsstyrelsen hemsida.

Uppdatering 08:00 av Peder Jonsson

02:07 Skadegörelse Gällivare. Okänd person som krossat en ruta på en butik i centrala Gällivare. Polis har varit på plats och kommer att upprätta en anmälan om skadegörelse.

05:13 Olaga hot Haparanda. Samtal om utåtagerande man som hotar personer i centrala Haparanda. Polis beordras till platsen. Mannen förses med handfängsel och opmhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om olaga hot har upprättats.

I övrigt en natt med få akuta händelser, inget särskilt att rapportera.

Mest läst av andra