Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Natten i Norrbottens län

Norrbottens län

00:36 Kiruna, E10:an
Drograttfylleri samt grov olovlig körning¨

Patrull genomför ett fordonstopp på en personbil som framförs av en man i 25 års åldern. Mannen bedöms vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. Han misstänks även för grov olovlig körning då han tidigare blivit av med körkortet.

01:56 Luleå, Betongvägen

Stöld genom inbrott, m.m

Samtal inkommer om ett pågående inbrott i en butik längs Betongvägen. Flertalet polispatruller skickas till platsen. När första patrullen anländer är gärningspersonerna som är tre till antalet i färd att lämna i bil. Två misslyckas med att ta sig in i fordonet som avviker från platsen, dessa två grips på platsen, det är en man och kvinna i 25 års åldern.

Ett förföljande på ca 1 kilometer inleds efter det flyende fordonet innan det blir stopp i centrala Boden.. Föraren grips och även han är i 25 års åldern. Föraren misstänks för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Samtliga tre misstänks även för grov stöld genom inbrott. Kvinnan misstänks även för narkotikabrott genom innehav. Samtliga tas till polisstationen i Luleå.

Uppdatering 07:40 av Peder Jonsson

05:22 Trafikolycka Kiruna. Singelolycka någon mil söder om Abisko. Bil som voltat och hamnat upp och ner i diket. Fyra personer inblandade, samtliga ute ur fordonet. Räddningstjänst, ambulans samt ambulanshelikopter och polis till platsen. Ambulans har tagit med sig tre av de inblandade. Ingen uppgift om den fjärde personen. Enligt initiala uppgifter ska en punktering ha orsakat olyckan.

En lugn morgon i länet, inga pågående akuta polisiära händelser.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra