Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Älvsbyn, Luleå, Bergnäset, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser.

Gällivare, Älvsbyn, Luleå, Bergnäset, Norrbottens län

23:15 Djur omhändertaget, Gällivare
En kvinna ringer till polisen och uppger att hon hittat en katt på Björkmansheden. Katten har kort päls, är grå med vitt bröst och vitt på nosen, samt har ett koppel släpandes efter sig. Polisen har tagit katten till polisstationen. Känner du igen beskrivningen av katten, ring 114 14.

01:57 Rattfylleri, Älvsbyn
En patrull stoppar och kontrollerar en bil i centrala Älvsbyn. Föraren, en kvinna, medtas för provtagning och förhör. Hon misstänks för grovt rattfylleri. Körkort och bilnyckel omhändertas. Passageraren i bilen, en man, misstänks för ringa narkotikabrott, innehav.

02:00 Rattfylleri, Luleå
En patrull stoppar och kontrollerar en bil på Bergnäset. Föraren, en man, medtas för provtagning och förhör. Han misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott, eget bruk. Bilnycklarna omhändertagna med stöd av Polislagen 24 § för att förhindra brott. 

En efternatt utan händelser att rapportera om.

Mest läst av andra