Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Luleå, Kalix, Boden, Porsön, Återvinning, Kiruna, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:07 Brott mot knivlagen, Luleå:
En man i Innerstaden misstänks för brott mot knivlagen. Förhör hålls och en anmälan upprättas.

01:26 Misshandel, Kalix:
Polispatrull får kännedom av ordningsvakter om ett bråk/misshandel i centrum. Ingen av de inblandade finns kvar på platsen. En anmälan kommer att upprättas.

02:36 Misshandel, Boden:
Polispatrull beordras till en krog med anledning av en misstänkt misshandel. Det finns inga uppgifter om att någon behövt föras till sjukvård. En anmälan kommer att upprättas.

03:45 Olaga intrång, Luleå:
Polispatrull beordras till Porsön där en väktare på en återvinning stoppat en man. Förhör hålls med mannen och med väktaren. En anmälan gällande olaga intrång samt stöld upprättas.

04:19 Skadegörelse, Kiruna:
Polispatruller beordras till centrala Kiruna där personer uppges krossa ett fönster på ett rivningshus. En person påträffas och kontrolleras. En anmälan gällande skadegörelse kommer att upprättas.

Övrigt:
Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Summering av Kirunafestivalen:
Festivalen har polisiärt sett varit ett väldigt trevligt och lugnt arrangemang där besökarna äntligen fick lämna dunjackorna hemma och polisen har fått träffa väldigt många glada festivalbesökare.

Polisen har under hela festivalen haft ett gott samarbete med arrangören, ordningsvakterna, socialtjänsten, med flera. Detta har lett till att det har varit väldigt få ordningsstörningar på och omkring området.

En framgångsfaktor har varit att polisen samt ordningsvakterna har jobbat på bra med synlighet och trygghetsskapande åtgärder kring de platser där folket samlas. Man kunde var man än vände sig oftast se någon polis eller ordningsvakt med gula västar, rapporterar polisens insatschef.

Festivalen i siffror vid klockan 04:30 på söndagsmorgonen (torsdag till söndag morgon):

16 personer omhändertagna enligt LOB.

50 personer avvisade från festivalområdet.

2 berusade minderåriga som är överlämnade till socialtjänsten

1 anmälan rattfylleri

1 anmälan grovt rattfylleri

1 anmälan sexuellt ofredande

5 anmälningar misshandel

1 anmälan blåljussabotage 

3 anmälan ringa narkotikabrott

1 anmälan våldsamt motstånd

150 st direktförverkande av alkohol i anslutning till festivalområdet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra