Karta som med röd fyrkant ramar in Piteå, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Piteå, Luleå, Norrbottens län

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:10 Narkotikabrott, Piteå:
Vid kontroll av en man påträffas misstänkt narkotika som tas i beslag. En anmälan gällande ringa narkotikabrott upprättas.

01:09 Drograttfylleri, Piteå:
Vid stopp och kontroll av en personbil på E4 misstänks föraren, en man, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott (bruk) upprättas.

02:20 Rattfylleri, Luleå:
Vid stopp och kontroll av en personbil på riksväg 97 blåser föraren, en man, positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

Bilnycklarna och mannens körkort omhändertas.

Övrigt:
En person har, utöver nedanstående, omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Jokkmokks marknad, fredag kväll/natt:

Polisens insatschef har upplevt att fredagen varit något mer intensiv än torsdagen med fler personer i rörelse. Då temperaturen legat på -31 under hela kvällen och natten har polisen arbetat med att säkerhetsställa att berusade personer inte blivit kvar i kylan. Antalet LOB har ökat, samt hemtransporter då det varit möjligt.

Kvällen och nattens personal har behandlat:

6 LOB

3 hemtransporter till mottagande anhörig

2 avvisanden

1 avlägsnande genom transport

1 olovlig körning

1 fickstöld

2 narkotikastrafflagen (eget bruk)

1 omhändertagande av skadad

Utöver detta har polisen jobbat brottsförebyggande och trygghetsskapande genom närvaro och synlighet inom och utom marknadsområdet för att uppnå en trygg marknad utan större ordningsstörande, samt förebygga brott i offentlig miljö.

Detta dygn har den mobila arresten nyttjats och ses härmed som invigd för norra Lapplands räkning, med anledning av att ordinarie arrest relativt tidigt blev fullbelagd. Mobila arresten har gett polisen möjlighet att hantera exempelvis LOB med direkt närhet till arrest, kortare körsträckor och snabbare åtgärder. Detta frigör tid och leder till att polisen kunnat befinna sig ute bland allmänheten större delen av tiden.

Mest läst av andra