Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Vittjärv, Boden, Glommersträsk, Gällivare, Piteå, Norrbottens län

Klockan 00-07, polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:56 Trafikbrott, Boden
I Vittjärv utfärdas en ordningsbot (böter) till en förare och vederbörandes körkort omhändertas med anledning av hastighetsöverträdelse. Hastigheten uppmättes till 104 kilometer i timmen. Tillåten hastighet på aktuell sträcka är 60 kilometer i timmen.

03:38 Rattfylleri, Boden
Polis stoppar och kontrollerar en moped i Boden. Föraren, en kvinna, saknar körkort och misstänks vara påverkad av alkohol. Provtagning utförs, förhör hålls och anmälan ska upprättas gällande misstänkt rattfylleri och olovlig körning.

05:09 Stöld/inbrott, Arvidsjaur
Polis beordras till Glommersträsk med anledning av larm om inbrott i en butik. Ingen misstänkt anträffas. Polis tar upp anmälan.

I Gällivare har en man gripits i natt misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. De har en relation.

Summering från Piteå dansar och ler, lördag:

Det har varit mycket folk i rörelse, polis som arbetat under kvällen och natten upplever att det har varit många minderåriga ungdomar ute varav flera har uppvisat en dålig attityd och det främst mot ordningsvakter. Avsaknaden av vårdnadshavares närvaro var påtaglig.

Berusningsnivån var hög redan tidigt under kvällen.

Under lördagen och natten till söndag omhändertogs 15 personer med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. (LOB) Två underåriga som omhändertogs med stöd av LOB överlämnades till socialtjänst. Två omhändertagna överlämnades till vårdnadshavare. Fyra omhändertagna överlämnades till annan vård.

Under dygnet upprättades följande anmälningar:

En gällande sexuellt ofredande (blottning).

En gällande ringa narkotikabrott, innehav och eget bruk.

En gällande ringa narkotikabrott, eget bruk.

En gällande ringa narkotikabrott, innehav.

En gällande sexuellt ofredande mot barn.

En gällande misshandel.

En gällande misshandel samt motanmälan misshandel.

En gällande rattfylleri, alkohol, samt smitning från trafikolycksplats.

En gällande brott mot knivlagen.

En gällande brukande av falska pengar.

I övrigt så avvisades fyra personer och avlägsnades två personer med stöd av polislag 13 §. Ett ärende gällande psykisk ohälsa hanterades där en person överlämnades till vård. Totalt gjordes 51 förverkanden av alkohol.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra