Karta som med röd fyrkant ramar in Gällivare, Luleå, Piteå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Gällivare, Luleå, Piteå, Norrbottens län

Klockan 00-07, fem personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:20 Trafikbrott, Gällivare
I Gällivare utfärdas en ordningsbot till en bilförare på grund av att fordonet visar annat ljus fram än vitt eller gult.

02:29 Misshandel, Luleå
Polis beordras till en krog i Luleå med anledning av att en man misstänks blivit misshandlad. En misstänkt man, som är i 25-årsåldern, grips av polis och anhålls senare av åklagare, som nu leder ärendet. Mannen misstänks för misshandel och våldsamt motstånd.

03:41 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. En anmälan ska upprättas.

05:06 Rattfylleri, Gällivare
Polis kontrollerar en bilförare i Gällivare. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av alkohol och provtagning utförs. En anmälan om grovt rattfylleri ska upprättas. Körkort och bilnycklar omhändertas.

En viltolycka på länsväg 506 Pitholmsleden, Piteå, har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Mest läst av andra