Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Gällivare, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kiruna, Gällivare, Luleå, Norrbottens län

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:17 Drograttfylleri, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika och provtagning utförs. Det anträffas även misstänkt narkotika i bilen och misstanke uppstår därmed även gällande ringa narkotikabrott, innehav.

01:08 Rattfylleri, Gällivare
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Föraren, en man i 45-årsåldern, saknar behörighet att köra bil och blåser dessutom positivt i polisens sållningsinstrument. Ytterligare provtagning utförs och förhör hålls. Föraren misstänks för rattfylleri samt grov olovlig körning. Bilen tas i beslag för att förebygga framtida trafikbrott.

04:10 Rattfylleri, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 60-årsåldern, är påverkad av alkohol och provtagning utförs. Föraren saknar dessutom behörighet att köra bil. Han misstänks för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Mest läst av andra