Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna, Kalix, Bälinge, Luleå Kommun, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kiruna, Kalix, Bälinge, Luleå Kommun, Norrbottens län

Klockan 00-07, nio personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd, och två  personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

03:40 Rattfylleri, Kiruna
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika och provtagning utförs. Anmälan ska upprättas.

03:51 Trafikolycka, Luleå
Polis beordras till riksväg 97 i Luleå med anledning av en singelolycka. En personbil har åkt i diket. Enligt initiala uppgifter förs en person med lindriga skador med ambulans till sjukvård. En anmälan utan misstanke om brott ska upprättas.

04:45 Rattfylleri, Kalix
Polis stoppar och kontrollerar en personbil strax utanför Kalix. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och ytterligare provtagning utförs. En anmälan ska upprättas.

En viltolycka på länsväg 616 vid Bälinge, Luleå kommun, har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Mest läst av andra