Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Lövskatan, Kiruna, Älvsbyn, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Luleå, Lövskatan, Kiruna, Älvsbyn, Norrbottens län

En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:41 Våld/hot mot tjänsteman, Luleå
Polis beordras till en busshållplats på Lövskatan med anledning av hot mot en ordningsvakt. En man i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd vid och efter avlägsnandet från en buss samt för hot mot tjänsteman i samband med detta. Polis avlägsnar honom från platsen och en anmälan upprättas.

01:03 Alkohollagen, Kiruna
Polis kontrollerar en fest på en adress i Kiruna. Festen stängs ner av polis. På adressen anträffas hembränd alkohol, som tas i beslag. En man i 20-årsåldern misstänks för olovlig befattning med sprit genom att ha sprit som är olovligt tillverkad. Förhör hålls och en anmälan upprättas.

01:15 Fjällräddning, Kiruna
Polisens vakthavande befäl beslutar om fjällräddning enligt LSO, lag om skydd mot olyckor, för att undsätta en skoterförare utanför Kiruna. Fjällräddare och räddningstjänst åker ut. Skoterföraren anträffas av räddningstjänst och fjällräddare vänder åter.

04:32 Trafikolycka, Älvsbyn
Polis beordras till riksväg 94/länsväg 664 vid Älvsbyn med anledning av en olycka där två personbilar är inblandade. Två personer förs med ambulans till sjukvård. Båda förarna blåser negativt vid en rutinmässig nykterhetskontroll.

Mest läst av andra