Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Arvidsjaur, Gällivare, Piteå, Ormberget, Kalix, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet.

Luleå, Arvidsjaur, Gällivare, Piteå, Ormberget, Kalix, Norrbottens län

Fyra personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för försök till våld mot tjänsteman och en för hot mot tjänsteman.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:15 Trafikkontroll, Luleå
På E4 vid Börjeslandet, Luleå, utfärdades tre ordningsböter och omhändertogs ett körkort med anledning av hastighetsöverträdelser.

00:18 Trafikbrott, Arvidsjaur
Vid en trafikkontroll i Arvidsjaur ser polis hur en a-traktor körs på en gång- och cykelbana. A-traktorn kontrolleras och misstanke uppstår om att den är manipulerad. Vid provkörning går a-traktorn fortare än tillåten hastighet, vilket gör att misstanke om olovlig körning uppstår. A-traktorn tas i beslag och förarens körkort omhändertas.

01:13 Stöld genom inbrott, Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare med anledning av inbrott i ett företags verkstad. Ingen misstänkt är på plats, men polisen inleder sitt utredningsarbete och i samband med det ska en bil stoppas och kontrolleras. Bilens förare stannar dock inte direkt så polis följer efter, bilens förare stannar på en mindre väg i skogen. Där blir det en kortare jakt till fots. De två männen, som båda är i 30-årsåldern, som färdades i bilen grips. I bilen anträffas misstänkt stöldgods och vapen. De misstänks bland annat för inbrottsstöld och vapenbrott. Männen förhörs och åklagare beslutar om att anhålla dem. 

01:36 Rattfylleri, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Pitholm, Piteå. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåser positivt och ytterligare provtagning utförs. Anmälan gällande misstänkt rattfylleri ska upprättas och ärendet hanteras med arbetssättet snabbare lagföring.

02:00 Rattfylleri, Luleå
Polis beordras till Ormberget i Luleå på grund av en singelolycka, en personbil har åkt i diket. Föraren förs till sjukvård med ambulans. Polis håller förhör med föraren, en kvinna i 20-årsåldern, hon saknar körkort och vid provtagning uppstår misstanke om rattfylleri. Ärendet utreds som misstänkt grovt rattfylleri och olovlig körning.

02:09 Trafikbrott, Kalix
I Kalix centrum kontrolleras en personbil. Det utfärdas ordningsbot (böter) på grund av störande musik och på grund av att en passagerare inte använder säkerhetsbälte.

02:16 Försök till rån, Piteå
Samtal inkommer om att en person i Piteå utsatts för ett rånförsök strax efter 01.30-tiden. Enligt initiala uppgifter har några okända personer puttat en man och sagt att de vill ha hans ägodelar. Mannen tog sig från platsen utan att lämna ifrån sig några ägodelar. Polis håller förhör med mannen och en anmälan gällande försök till rån ska upprättas.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra