Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Piteå, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbotten.

Norrbotten, Piteå, Luleå, Norrbottens län

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits för fylleri. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

02:20 Våldsamt motstånd mm, Piteå
Polisen beordras till en krog i Piteå med anledning av ett bråk som ska ha uppstått i samband med att ordningsvakter skulle avvisa en man. Polisen omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

02:24 Rattfylleri mm, Luleå
Under natten fick polisen samtal om en vinglig färd norr om Luleå. Föraren misstänks vara onykter. Polis beordras ut för att söka efter bilen och hamnar på en adress dit bilen körts. 
På platsen uppstår bråk och personer misstänks ha begått brott i samband med att polisen skulle medta den misstänkta föraren för provtagning gällande rattfylleri. Personer på platsen misstänks ha gjort sig skyldiga till våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman. 

02:33 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till centrum med anledning av ett bråk mellan flertalet personer. Enligt tillgängliga uppgifter ska tre män ha varit inblandade i bråket, anmälningar upprättas gällande misshandel och olaga hot. En fjärde person som befinner sig på platsen omhändertas för fylleri. 

03:28 Trafikbrott, Jokkmokk
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. En flygande inspektion utförs och ordningsbot utfärdas för dåligt däckmönster. 

04:22 Brand, Boden
Polisen beordras till centrum med anledning av brand i ett fordon på en parkering. Polisen tar upp en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i nuläget. 

Mest läst av andra