Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Västerbottens län, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka Ett urval av nattens händelser

Norrbotten, Västerbottens län, Norrbottens län

Bedrägeri, Norrbotten

En kvinna i Norrbotten är utsatt för bedrägeri där hon blivit av med en större summa pengar. Kvinnan blev uppringd där gärningsmannen sa att kvinnan blivit beviljad ett lån. Kvinnan som var oförstående låtsades kopplas till säkerhetsavdelningen för att där upprätta ett Swichskonto. Efter detta blir kvinnan av med ca 25-30 000 kr. Vissa tekniska spår är gjorda, anmälan bedrägeri är upprättat.

Polisen vill härmed varna allmänheten gällande denna typ av bedrägeri. Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

Läs mer om hur du skyddar dig från bedragare på polisen hemsida:

https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/telefonbedragerier---skydda-dig/

18:28 Grovstöld Skellefteåhamn.

Tre personer har gripits för grov stöld, männen som är  i 30- 40 års åldern har förts till polisstationen i Skellefteå. Männen är misstänkta för att ha stulit ca 1 ton koppar som förvarades på en adress i Skellefteåhamn. Husrannsakan på adressen har genomförts och männen är anhållna av åklagare.

Mest läst av andra