Karta som med röd fyrkant ramar in Älvsbyn, Ånäset, Västerbottens Län, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Efter inbrott och inbrottsförsök på bensinstationer vill polisen göra butiksägare extra uppmärksamma.

Älvsbyn, Ånäset, Västerbottens Län, Norrbottens län

Vid 05-tiden på onsdagsmorgonen fick polisen samtal om inbrottsförsök på en bensinstation i centrala Älvsbyn, Norrbottens län. Två maskerade personer har kommit till bensinstationen i en bil och har där försökt krossa rutor.

Den 8 januari utsattes en bensinstation i Ånäset, Västerbottens län, för ett inbrott. Ett skyltfönster krossades och en större mängd tobak, samt frimärken stals.

Polisen misstänker att det finns en koppling mellan de båda händelserna och i nuläget finns ingen misstänkt. Vi vill därför göra butiksägare, främst på mindre orter, extra uppmärksamma.

Vi är även intresserade av allmänhetens hjälp. Vid iakttagelser av misstänkta fordon i närheten av butiker - anteckna registreringsnumret och kontakta polisen på 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra