Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Trångån, Töre, Målen, Gren, Kalix, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Stor trafiksäkerhetsinsats – 769 förare fick genomföra utandningsprov, Östra Norrbotten

Norrbotten, Trångån, Töre, Målen, Gren, Kalix, Norrbottens län

Under tisdagen den 10 december stängde polisen av E 10 vid Trångån och E4 vid Töre i Östra Norrbotten. 769 förare fick genomföra utandningsprov vilket gjorde att 19 brott uppdagades.

Det viktigaste området för att polisen ska bidra till att att nå målen i Nollvisionen i trafiken är att kontrollera att fordonförarna följer hastighetbegränsningarna och är nyktra i trafiken.

-  Under denna dag var det mest ordningsstörningar och hastighetsöverträdelser som rapporterades, men rattonykterhet är också vanliga brott i trafiken, berättar Lisa Gren polisinsatschef för trafiksäkerhetsinsatsen i Östra Norrbotten.

En stor del av trafikolyckorna med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol och droger. Därför är dessa insatsveckor viktiga. De personer som rapporteras för rattonykterhet erbjuds enligt rutin kontakt med beroendevården genom nätverket SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken).

-  Utöver personbilar kontrollerades även lastbilar, säger Lisa Gren.

Resultat:
6 st utfärdade ordningsbotar
1 st rapporterad för grov olovlig körning
6 Hastighetsöverträdelser
2 Olovliga körningar
1 Vårdslöshet i trafik
1 stopplikt
1 saknad tidsbok
8 lastbilar kontrollerade
1 farligt godskontroll
3 flygande besiktning

Mediefrågor hänvisas till:

Lisa Gren, ingripandepolis/Polisinsatschef vid insatsen, Östra Norrbotten tel, 072-2300539 alternativt

Johan Ribom, tf lokalpolisområdeschef tel 010-568 4787

Mest läst av andra