Karta som med röd fyrkant ramar in Älvbrovägen, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Större trafikkontroll genomförd imorse i Luleå

Älvbrovägen, Luleå, Norrbottens län

Polisen är ständigt närvarande i trafiken men vid några tillfällen genomförs större kontroller, och en sådan genomfördes idag onsdag den 14:e oktober.

Polisen jobbar på uppdrag av regeringen och medborgarna. Några gånger under året genomförs medborgardialoger och vid dessa har det tydligt framkommit att många upplever en osäkerhet och otrygghet längs vägarna. Detta tar polisen på allvar och ser också många fördelar med att vara ute i trafiken.

- När vi är i trafiken kan vi både förebygga och upptäcka brott, säger Thomas Johansson, polisinsatschef för trafikinsatsen i Luleå.

Polisen har sedan i måndags fått godkänt att få genomföra utandningsprov. Dock är det inte rutinmässiga utandningsprov utan profilerade, när misstanke finns och i största mån genomförs dessa på så behörigt avstånd som går.

- Vi har tydliga instruktioner för hur utandningsproven ska gå till nu under den pågående pandemin. Bland annat används handskar och så har vi särskilda rutiner för rengöring av instrumenten, förklarar Thomas Johansson.

Vid kontrollen stängdes Älvbrovägen in mot Luleå, söderifrån så var det drygt 350 förare kontrollerades. Bara en förare har rapporterats för brott.

- Vi är glada över att det är så många som följer det som gäller längs vägnätet, säger Thomas Johansson.

Mest läst av andra