Karta som visar ungefär var händelsen Trafikkontroll: Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Norrbotten, resultat från trafikkontroller i dag.

Norrbotten, Bodenvägen, Luleå, Blåsmark, Piteå Kommun, Björkskataleden, Gamla Lulevägen, Sommarvägen, Gällivare, Överkalix, Campingvägen, Norrbottens län

På Bodenvägen i Luleå utfärdades tre ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser.

I Blåsmark, Piteå kommun, blåste 20 förare i polisens sållningsinstrument och alla var utan anmärkningar. Två ordningsböter utfärdades med anledning av hastighetsöverträdelser.

På Björkskataleden i Luleå kontrollerades nykterheten hos 25 förare och alla var utan anmärkningar. Det utfärdades sex ordningsböter på grund av hastighetsöverträdelser. 

Det finns inga anmärkningar noterade vid hastighets- och nykterhetskontrollen på Gamla Lulevägen, Boden.

Alla kontrollerade på Sommarvägen i Gällivare var nyktra och utan anmärkningar.

Vid en nykterhetskontroll i Överkalix passerade 30 förare utan anmärkningar. En förare misstänks för rattfylleri och anmälan ska upprättas.

Vid en nykterhets- och hastighetskontroll på länsväg 506/Campingvägen, Piteå, har över hundra förare blåst i polisens sållningsinstrument. Alla utom en var utan anmärkningar. Den förare som blåste positivt har fått följa med för ytterligare provtagning och en anmälan gällande misstänkt rattfylleri ska upprättas.

Mest läst av andra