Trafikolycka, vilt Flertalet viltolyckor i Norrbottens län på kort tid.

Moskosel, Arvidsjaur, Övertorneå, Älvsbyn, Boden, Pajala, Norrbottens län

Flera viltolyckor i Norrbottens län har rapporterats in till Polisen den senaste timmen.

16:06 Viltolycka mellan personbil och älg på E45 strax norr om Moskosel, Arvidsjaur. Ingen person har kommit till skada. Älgen skadas och blir liggande i diket, en eftersöksjägare kallas ut för att ta hand om djuret.

16:07 Olycka mellan personbil och älgkalv på länsväg 398 vid Koutojärvi, Övertorneå. Ingen person kom till skada. Älgen har skadat bakbenen, en eftersöksjägare kallas till platsen.

16:16 Viltolycka mellan personbil och rådjur på länsväg 374 i Norrabyn, Älvsbyn. Ingen person har skadats. Det är oklart om rådjuret skadas, det lämnade platsen efter olyckan. En eftersöksjägare kontaktas.

16:19 Viltolycka mellan bil och rådjur på riksväg 97 i höjd med Sävastnäs, Boden. Ingen person har kommit till skada. Rådjuret är dött.

16:38 Viltolycka mellan personbil och rådjur på länsväg 394 i närheten av Tärendo, Pajala. Ingen person har kommit till skada. Rådjuret ligger dött på vägen.

Uppdatering 17:46. Ytterligare viltolyckor har inträffat i Norrbottens län.

16:51 Olycka mellan bil och rådjur på länsväg 616, Avans Byaväg, Luleå. Ingen person har kommit till skada. Det är oklart om rådjuret skadades, en eftersöksjägare åker dit.

17:12 Olycka mellan lastbil och två renar på E10 vid Liikavaara, Gällivare. Det finns inga uppgifter om personskador. En ren är död och den andra skadad. Berörd sameby kontaktas.

17:46 Olycka mellan personbil och rådjur på Lävskärsvägen, Luleå. Ingen person har skadats. Det är oklart om rådjuret skadades, en eftersöksjägare åker dit.

Uppdatering:

19:04 Olycka mellan personbil och ren på E10 vid Låktatjåkka, Kiruna. Inga personskador har uppkommit. Renen är död och ligger på vänster sida av vägen i riktning mot Riksgränsen.

Uppdatering 21:39:

20:00 Olycka mellan personbil och rådjur på E4 norr om Norrfjärden, Piteå. Ingen person har kommit till skada. Det är något oklart om rådjuret är dött, en eftersöksjägare kallas ut.

21:15 Olycka mellan personbil och rådjur på länsväg 580 mellan Måttsund och Kallax. Ingen person har skadats. Det är oklart om rådjuret skadades, det lämnade platsen. En jägare åker dit.

Så minskar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt.
Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet.

Mest läst av andra