Karta som med röd fyrkant ramar in Pajala Kommun, Vuono, Haparanda Kommun, Krokvik, Kiruna Kommun, Lansån, Överkalix Kommun, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Under förmiddagen (07-12) har fyra viltolyckor anmälts till polisen.

Pajala Kommun, Vuono, Haparanda Kommun, Krokvik, Kiruna Kommun, Lansån, Överkalix Kommun, Norrbottens län

Vid 08:45-tiden fick polisen samtal från en sameby om en ren som påträffats död på riksväg 99 i höjd med Kardis, Pajala kommun. Olyckan har inte anmälts till polisen.

Kort därefter får polisen samtal från en annan sameby om en renpåkörning på E4 mellan Vuono och Salmis, Haparanda kommun. Olyckan inträffade under fredagen, men inte heller den olyckan har anmälts till polisen.

Vid 10:30-tiden fick polisen samtal om en bilist som krockat med en älg på E10 i höjd med Krokvik, Kiruna kommun. Inga personskador och oklart om djuret skadades, då älgen lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktad.

Strax före 12 fick polisen samtal från en sameby om tre renar som blivit påkörda på E10 i höjd med Lansån, Överkalix kommun. En ren dog i olyckan och de övriga avlivades. Olyckan är inte anmäld till polisen.

Mest läst av andra