Karta som med röd fyrkant ramar in Tvärån, Arvidsjaur, Solberg, Kalven, Abraure, Aitik, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Det har inträffat ett antal djurpåkörningar i länet i dag och i kväll.

Tvärån, Arvidsjaur, Solberg, Kalven, Abraure, Aitik, Norrbottens län

13.10 Överkalix
En anmälare ringer in och berättar att en död ren ligger vid E10 mellan Tvärån och Gyljen. En anmälan om smitning upprättas. Berörd sameby kontaktas.

15.50 Arvidsjaur
En personbil har kolliderat med två renar på E45 vid Arvidsjaur. Inga personskador. Det ena djuret uppges vara dött medan det andra levde, men var skadat.

16.06 Arjeplog
En älgkalv blev påkörd i Solberg. Kalven, som var i sällskap med en ko, lämnade platsen. Eftersöksjägare kallades ut för att kontrollera djuret. Det finns inga uppgifter om personskador.

16.36 Arjeplog
En personbil kolliderade med en älg i trakten av Abraure. Ingen person skadades. Älgen sprang från platsen och eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera djuret.

16.30 Piteå
En personbil har kolliderat med ett rådjur på länsväg 506 vid Pitholm. Inga personskador. Djuret dog och eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om kadavret.

17.31 Kalix
En personbil har kolliderat med en älg på länsväg 715 vid Stora Saltträsk. Inga personskador. Det är ovisst om djuret skadades. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera det.

18.23 Gällivare
En renpåkörning har inträffat på E10 vid Aitik. Det finns inga uppgifter om personskador. Renen dog. Berörd sameby kontaktas.

Mest läst av andra