Karta som med röd fyrkant ramar in Kaisepakte, Kiruna, Hakkas, Gällivare, Svappavaara, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Flera viltolyckor i Norrbottens län under eftermiddagen.

Kaisepakte, Kiruna, Hakkas, Gällivare, Svappavaara, Norrbottens län

Klockan 15:21 kontaktas polisen angående en kollision mellan bil och ren på E10 vid Kaisepakte, väster om Kiruna. Ingen person har kommit till skada. Renen har skadat bakbenen, berörd sameby kontaktas.

Klockan 15:36 kontaktas polisen om en olycka mellan personbil och ren på E10 söder om Hakkas, Gällivare. Ingen person har skadats. Djuret ligger död i diket. Samebyn kontaktas.

Klockan 15:44 kontaktas polisen om en olycka mellan personbil och älg på E10 i Svappavaara, Kiruna. Det finns inga uppgifter gällande personskador. Eftersöksjägare har avlivat älgen.

Jägare har också påträffat ytterligare en skadad älg söder om den första olycksplatsen i Svappavaara. Även denna älg avlivas. Ingen person har hört av sig till polisen angående olyckan, varför den är att betrakta som en smitning.

16:07 kontaktas polisen om en olycka på E10 vid Sorvanen, Gällivare. En personbil har kört på en ren. Ingen person är skadad. Renen är död och samebyn kontaktas.

Uppdatering 20:00: Fler viltolyckor har inträffat i Norrbottens län under kvällen:

17:43 kontaktades polisen om en olycka mellan personbil och rådjur eller älgkalv på länsväg 870 i Pirtivuopio, Kiruna kommun. Ingen person är skadad. Det är oklart om djuret skadades varför en eftersöksjägare kallas ut.

18.17 kontaktade polisen om en olycka mellan lastbil och ren på E45 norr om Suptallen, Vittangi, Kiruna kommun. Ingen person har skadats och det är oklart om renen skadades.

19:47 anmäldes ytterligare en renpåkörning med lastbil på E45 vid Suptallen, Vittangi. Ingen person kom till skada. Renen är död.

Så minskar du risken för viltolyckor
Anpassa hastigheten, din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen, tänk på vägbanans underlag och din sikt. 


Anpassa avståndet, ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och du får svårare att se rörelser i skogsbrynet. 

Mest läst av andra