Karta som med röd fyrkant ramar in Kiruna Kommun, Pajala Kommun, Narken, Piteå Kommun, Sikfors, Gällivare Kommun, Västerbottens län, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, vilt Ett antal viltolyckor har anmälts i länet efter klockan 15 i dag.

Kiruna Kommun, Pajala Kommun, Narken, Piteå Kommun, Sikfors, Gällivare Kommun, Västerbottens län, Norrbottens län

Kiruna kommun
15:27 En person som färdas på E45 norr om Vittange ser en död ren. Då den inte har anmälts till polisen upprättas en anmälan gällande smitning. Berörd sameby kontaktas.

Pajala kommun
16:19 En personbil och en ren har kolliderat på länsväg 835 vid Narken. Det finns inga uppgifter om personskador. Det är oklart hur det gick för renen och berörd sameby kontaktas.

Piteå kommun
18:07 En personbil och en älg kolliderade på länsväg 374 i höjd med Sikfors. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för älgen, som lämnade platsen. Eftersöksjägare har kontaktats.

Gällivare kommun
18:15 På E45 vid Gällivare kolliderade en buss med tre renar. Det finns inga uppgifter om personskador. Djuren är däremot döda och berörd sameby kontaktas.

18:47 På E10 vid Gällivare har en död ren på träffats. Troligen är den påkörd, men olyckan är inte anmäld. En anmälan gällande smitning upprättas. Berörd sameby är underrättad.

20:06 En personbil och en ren har kolliderat på E10 utanför Gällivare. Inga personskador. Renen kan vara skadad och berörd sameby kontaktas.

Mest läst av andra