Karta som med röd fyrkant ramar in Norrbotten, Haparanda, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Lyckligt slut när den försvunne pojken i Haparanda återfanns. Stort tack och kort summering från eftersöket igår och i natt.

Norrbotten, Haparanda, Norrbottens län

Imponerande engagemang!

 Polisen vill tacka alla som deltagit vid eftersöket av den försvunne 15-årige pojken i Haparanda.

- Det känns verkligen bra när så många engagerar sig i att söka efter en försvunnen person, säger Lars Öberg, lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten.

- Vi behöver allas ögon till hjälp och att ett så stort antal personer hjälper till ute i terrängen är fantastiskt, fortsätter Lars Öberg.

Vid ett eftersök av en försvunnen person så samlar polisen all sin kraft till att organisera ett eftersök. Dels används polishundar som är särskilt tränade att hitta försvunna personer.

- När vi söker efter en försvunnen person så delar vi upp ett sökområde i segment så att vi sedan systematiskt söker igenom det aktuella sökområdet, säger Lars Öberg.

I Haparanda så gjordes vissa intressanta fynd i området runt Salmis som fick utgöra utgångspunkt för sökområdet. Den försvunne personen återfanns i anslutning till sökområdet mycket tack vare att en privatperson var ute och rastade sina hundar och ringde in till polisen.

- Polisen fick in ett samtal vid 04-tiden om en person som befann sig i området och åkte till platsen, berättar Lars Öberg

Väl ute på plats så sprang pojken iväg när polisen kom men de sprang ikapp honom och omhändertog honom. Därefter fick 15-åringen åka till sjukhuset för översyn då han var väldigt nedkyld.

- Det känns väldigt bra när en person återfinns vid liv och är i förhållandevis fysiskt sett god vigör. Vi är oerhört tacksamma för allt engagemang, både bland vår personal, Missing People, Försvarmakten och allmänheten, avslutar Lars Öberg.

Media

Lars Öberg, Lokalpolisområdeschef kommer finnas tillgänglig utanför Haparanda polishus kl 13.00 för frågor och summering av händelsen. Han nås på tel 010-568 47 88

Övriga frågor: Maria Jakobsson, kommunikatör tel 010-568 35 31

Mest läst av andra