Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Uppdatering Uppdatering grovt brott, Luleå

Ormberget, Norrbotten, Luleå, Norrbottens län

Uppdatering grovt brott, Luleå

Det grova brott som vi berättat om tidigare rör två löst sammansatta grupperingar som natten mot tisdag 16 juli hamnade i konflikt vid Ormbergsbacken.

Totalt har ca 20-tal personer varit på plats vid tillfället. Vid konflikten användes tillhyggen av någon form vilket resulterade i att två är lindrigt skadade och har fått lämna sjukhus. Två är allvarligare skadade, dock ej livshotande men kvar på sjukhus.

En teknisk undersökning är genomförd under gårdagen och en del fynd är gjorda på brottsplatsen. Fynden kommer att analyseras och det kan ta några dagar innan resultaten redovisas i ärendet. Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår särskilt förhör med flertalet personer. I nuläget finns inga frihetsberövade och inte heller en känd motivbild kring händelsen. Dock kan vissa händelser under helgen kopplas samman i form av att det rör samma grupp av personer.

-  Vi ser det som en händelse mellan vissa grupperingar vilket gör att allmänheten inte behöver känna någon oro för att vistas ute i området, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen.

Om du har något tips eller iakttagelser som kan sättas samman med händelserna vid Ormbergsbacken natten mot tisdag 16 juli mellan klockan 23.00-02.00 kontakta polisen ring 114 14.

Polisen kommer att finnas i området kring Ormberget under morgondagen för att vara tillgänglig för medborgare som eventuellt har frågor kring händelsen från helgen. Från kl 12.00 kommer de finnas där på plats.

Mediefrågor hänvisas till Karin Markaberg, chef för utredningssektionen polisområde Norrbotten tel 010-568 40 22

Mest läst av andra