Karta som visar ungefär var händelsen Åldringsbrott: En kvinna har blivit utsatt för brott i sin bostad i Tybble inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott En kvinna har blivit utsatt för brott i sin bostad i Tybble

Tybble, Örebro, Örebro län

Två män har uppgett för en kvinna född -33 att det inte är säkert för henne att ha värdesaker hemma.

De har stulit smycken och kontanter och har därefter lämnat platsen. Det är oklart om de har ringt till kvinnan innan besöket. 

Polisen arbetar inte på det här sättet!

Var kritisk mot okända besökare. Begär legitimation och försök att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll. Under tiden du kontrollerar personens ID-handling, gå in i bostaden och lås dörren med besökaren kvar utanför.

Om du släpper in någon okänd person, var uppmärksam på att inte fler personer smiter in när du är distraherad.

Ha gärna ytterdörren låst när du är hemma, så att ingen tar sig in utan att du märker det.

Förvara helst inte stora summor pengar hemma.


Undvik att förvara pengar och värdesaker synligt, till exempel i hallen. Förvara dem gärna inlåsta. Då kan en tillfällig besökare inte ta något.


Var försiktig med bankkort, bankomatkoder och även portkoder. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.


Fotografera gärna dina värdesaker och se över hur du förvarar dem.

Läs mer om hur du kan skydda dig i din bostad genom nedan länk.

Om du vet vilka de här personerna är, eller har någon annan information som kan hjälpa oss att få tag i dessa personer, kontakta Polisen på 11414 och säg "Tips" i talsvar. Om du tror att du ser ett pågående brott, ring 112 och be att få tala med Polisen.

Mest läst av andra