Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Djur Hundar lider i bilar som parkerar i solgass.

Örebro, Örebro län

Polisen har fått in två samtal under dagen där hundar varit instängda i bilar som parkerats i solen utan direkt kontroll från ägare. I ena fallet lyckades anmälaren få upp bilens ena dörr och släppa ut hunden. Strax därefter anlände ägaren som gav hunden vatten och det hela förlöpte väl denna gång.

I det andra fallet så larmade en anmälare kl 13:58 om en hund i en parkerad bil. Polisen har sökt ägaren via regsitrerad telefon utan att få svar. Fortfarande kl 14:30 sitter hunden fortfarande kvar i bilen. Dock uppges hunden se ut att må bra enligt anmälaren. Om ingen kontakt med ägaren kommer att nås inom rimlig tid kommer polis att åka till platsen och vid behov ta sig in i bilen på enklaste och billigaste sätt. Det kan vara att krossa en ruta för att rädda hunden ut ur bilen.

UPPDATERING kl 15:00 En polispatrull har lyckats ta sig in i bilen utan att skada uppstått. Hunden har fått vatten och mår efter omständigheterna bra. Polisen söker fortfarande efter hundägaren som enligt uppgift ska befinna sig i närområdet.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra