Karta som visar ungefär var händelsen Hemfridsbrott: Polis har gripit en aggressiv och drogpåverkad man som tagit sig in i en villa i Övre Adolfsberg och där försökt skada de boende. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Hemfridsbrott Polis har gripit en aggressiv och drogpåverkad man som tagit sig in i en villa i Övre Adolfsberg och där försökt skada de boende.

Adolfsberg, Örebro, Örebro län

Mannen tog sig in i det olåsta huset där det befann sig tre personer däribland barn. Han var mycket aggressiv och kastade glas mot mannen i huset som tillsammans med de övriga förskansade sig i ett sovrum på övervåningen där de låste in sig samtidigt som polis larmades till platsen.

Mannen slet och drog i dörren till sovrummet men lyckades inte ta sig in där innan polis kom till platsen och kunde gripa honom. I samband med gripandet satte han sig till rejält motvärn varför första polispatrull tvingades spraya honom med pepparspray vilket han först inte reagerade på. Trots kraftigt motstånd lyckades patrullen övermanna mannen och belägga honom med fängsel.

Mannen är nu misstänkt för grovt hemfridbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott avseende eget bruk.

Identiteten på den gripne är ännu inte fastställd men han bedöms vara i 30-årsåldern. Efter identifiering och förhör kommer åklagare att ta ställning till om han skall anhållas eller friges under den fortsatta utredningen

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra