Karta som med röd fyrkant ramar in Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Inbrott i två villafastigheter i Mariebergsområdet.

Örebro, Örebro län

Kl.19:50 inkom samtal om en man som, utan att ringa på, öppnade en dörr till en villafastighet där boende fanns i huset. Då ha konfronterades uppgav han att han gått fel varefter han lämnade platsen. Flera polispatruller bl.a. hundpatrull åkte för att spana efter mannen. I samband med spaningarna upptäcktes ett färskt inbrott i en villa i närheten där ingen verkar bo f.n. Skospår i snön tyder på att det är den efterspanade mannen som utfört inbrottet.

Kl. 21:09 inkom samtal från en villa drygt en km från den första platsen. Där hade boende kommit hem och upptäckt en för dem okänd man inne i huset. Han hade krossat en ruta och tagit sig in. Mannen lämnade huset lugnt gående samtidigt som polisen larmades.

En man har just nu kl 21:31 gripits av polis i närheten av det senast inbrottet.

Vid jämföreler av skospår i snön tyder allt på att det är samma gärningsman vid de båda inbrotten.

Den gripne mannen hade gods på sig som stulits vid det senare av inbrotten.

Polisen Örebro län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra