Karta som med röd fyrkant ramar in Glanshammar, Örebro, Örebro län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott En anmälare ringer och meddelar att han hört glaskross och ett ljudande larm från en förskola på Grusbovägen i Glanshammar.

Glanshammar, Örebro, Örebro län

Anmälaren hör också hur två personer pratar med varandra. Polispatruller, varav en hundpatrull skickas till platsen. Ca 01.30 inkommer larm om att någon tagit sig in i ett uterum till en villa på Grusbovägen. Där grips en  man av en villaägare. Hundpatrullen spårar den andre gärningsmannen som grips i närheten. De båda är män födda 1983, och de grips 01:40. De är misstänkta för stöld genom inbrott vid förskolan och vid villan. Visst gods som kan sättas i samband med brotten har annträffats i anslutning till gripandena, men det är ännu okänt i detalj vad som stulits.

Efter förhör med de misstänkta ska åklagare ta ställning till om de ska vara fortsatt frihetsberövade, anhållna, eller ej.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra